20 липня 2013 р.

Притча про можливості

          Один чоловік стояв біля відчиненого вікна і дивився вдалину. Раптом повз пронісся ангел і ненароком зачепив його своїм крилом. Вибачившись, він уважно придивився до цього чоловіка і сказав йому:
         - У тебе є можливість стати дуже багатою і шанованою людиною і одружитися на одній з найкрасивіших жінок на світі!
         Чоловік порадів такій новині і після того, як ангел полетів, став чекати, коли ж збудуться його пророцтва.
         Непомітно минули сорок років. Чоловік знову стояв якось біля вікна і побачив того ж ангела, що поспішав кудись мимо. Він з докором запитав його:
        - Як же так? Ти обіцяв мені успіх і щастя, але в моєму житті нічого так і не сталося!
Ангел згадав цього чоловіка і відповів йому:
         - Я ж сказав, що в тебе буде можливість отримати все це. Згадай друга, який пропонував тобі почати з ним прибутковий бізнес, але ти відмовився. Згадай, як ти не став рятувати людей під час пожежі, побоявшись за своє життя. А пам’ятаєш ту дівчину в парку, до якої ти посоромився підійти познайомитися? Адже вона могла б стати твоєю супутницею життя. Ти не використав жодну з цих можливостей! Ти весь час чогось чекав!

16 липня 2013 р.

Успіх в улюбленій справі

Сім ознак того, що Ви займаєтесь своєю справою (від Стіва Джобса):
    1. Ви можете займатися справою свого життя в будь-який час, за будь-яких обставин, і при будь-якому самопочутті.
    2. Ви занурюєтеся в процес роботи моментально і надовго. Зосередженість на улюбленій справі подібно глибокій медитації. Час і все, що відбувається навколо, перестає мати значення.
    3. Ви відчуваєте постійну необхідність у прагненні до професійного зростання і отримання нових знань. Ви берете участь у дискусіях, пов’язаних з Вашою улюбленою справою.
    4. Ви безоплатно ділитесь набутим досвідом з іншими людьми. Ваші знання приходять до вас легко, тому Ви так само легко готові ділитися ними. Вас не турбує думка про те, що хтось стане краще Вас, використовуючи Ваші знання.
    5. Ви відкриті усьому новому. Улюблена справа дає вам великий заряд енергії, який Ви хочете і готові витрачати на захоплюючі справи. Ви відкриті до нових знайомств, подорожей та експериментів.
    6. Гроші не є для вас визначальним фактором. Якщо ви повністю занурені у справу свого життя, то легко витрачаєте на нього значну частину своїх грошей. І через час, улюблена справа приносить Вам дохід з такою ж легкістю.
    7. Ви помічаєте, що бажані Вами події починають формуватися самі, а вам залишитися тільки спостерігати за вдалим збігом обставин. Нові знайомства, творчі ідеї, наче самі приходять у ваше життя.
Займайтеся улюбленою справою!