4 листопада 2013 р.

 Цитати які надихають. 15 вибраних цитат від відомих людей

Для того, щоб зважитися на зміни у своєму житті та почати не просто мріяти, а діяти, деколи людині потрібно не так і багато - всього лише мотивація, або вчасно почуте слово. В сьогоднішній підбірці - цитати, здатні стати стимулом для великих змін і всередині, і навколо вас. 
Бажаю удачі і позитивних тенденцій в житті!

Отже, 15 цитат які надихають та здатні змінити життя:

1. Невдача - це просто можливість почати знову, але вже більш мудро. © Генрі Форд 2. Якщо проблему можна вирішити, не варто про неї турбуватися. Якщо проблема невирішальна, турбуватися про неї безглуздо. © Далай Лама
3. Навіть якщо ви дуже талановиті і докладаєте великі зусилля, для деяких результатів просто потрібен час: ви не отримаєте дитини через місяць, навіть якщо змусите завагітніти дев'ять жінок. © Уоррен Баффет

Виробництво пінопласту як бізнес з нуля

Багато хто з підприємців мріє про власне невелике виробництво. В якості найбільш популярних бізнес ідей найчастіше виступають харчові виробництва. Ми ж сьогодні поговоримо про промислове виробництво пінопласту.
Мабуть, варто напружитися для того, щоб згадати матеріал, який застосовувався б в такому ж широкому спектрі робіт, як пінопласт. Область застосування цього матеріалу настільки велика, що одне тільки перерахування галузей, що використовують його, займе достатньо часу. Пінопласт використовується і в суднобудуванні, і в медицині, і в будівництві, торгівлі, виробництві і т.д. Очевидно, що попит на пінопласт несумірно високий, і бізнес на виробництві пінопласту може стати вигідним починанням.

Україна – кредити для бізнесу в 2013 році

На превеликий жаль, в Україні існує проблеми фінансування та видачі кредитів представникам бізнесу. В основному полягає ця проблема у тому, що ці представники обмежені в належному доступі до ресурсів, які стандартно використовуються в ринковій економіці, таких як кошти банківської системи та ринки цінних паперів. Через це суб’єктам, які відкривають бізнес дуже складно почати, так як на самому початку вони не мають достатню кількість капіталу.кредити для бізнесу в 2013
По більшій частині проблемою для представників малого бізнесу є брак початкового капіталу, щоб відкрити підприємство або недолік застави, який вимагає банк, щоб надати кредит. Крім цього дуже великі процентні ставки, які встановлюються відповідно до норм НБУ, роблять шанси на отримання кредитів в Україні практично не можливими. Саме через це існують проблеми по створенню бізнесу.

Криза в єврозоні: 10 цікавих фактів

На минулому тижні Європейський центральний банк дуже обережно покращив свій прогноз щодо росту економіки єврозони у 2013 році - із скорочення на 0,6% до скорочення на 0,4%.
Раніше порадував Євростат, повідомивши, що в другому кварталі ВВП регіону виріс на 0,3%.
У липні стало відомо, що рівень безробіттяскоротився вперше за 2 останні роки.
Втім, економісти закликають не робити завчасних висновків і прогнозують регіону повільне відновлення.
Пропонуємо розглянути цікаві факти та цифри про кризу єврозони, що вдарила по країнах блоку 2009 році, і поєднала в собі кризу суверенного боргу, банківську кризу та кризу зростання і конкурентоспроможності.
1. Дзвоник із "смарагдового острова"
Першою асоціацією із словосполученням "криза єврозони", очевидно, є Греція.
Та це не перша країна, на яку посипалися негаразди.
У 90-их та 2000-х роках економіка Ірландії стрімко розвивалася. Відбувалося це завдяки буму на ринку житла та високому рівню заборгованості країни. Тому коли грянула глобальна криза, держава постраждала особливо сильно. Ціни на житло у країні впали, а банки зупинили кредитування.
Ірландія впала в рецесію, а уряд був змушений позичати ще більше. Керівництво країни не могло платити за рахунками навіть після скорочення витрат державного сектора.
Зрештою, Британія та заможні члени єврозони викупили борги країни.

У скільки разів відрізняється дохід бідного українця і бідного американця?

Близько 7 мільйонів жителів України, тобто 16,3% від загального населення країни, живуть на дохід нижче прожиткового мінімуму. Рівень прожиткового мінімуму на сьогоднішній день складає 1108 гривень на місяць. Такі дані надала Державна служба статистики.
Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, повідомив, що, наприклад, в США бідним вважають того громадянина, який володіє у своєму розпорядженні доходом менше 40% від середньої заробітної плати по країні або близько 1200 доларів на місяць. У Європі ця сума інша, там дохід в 50-60% від середнього або 1270 доларів. Таким чином, виходить, що прожитковий мінімум в Україні дорівнює 150 доларам, а в США – 1200 доларів, різниця у 8 разів.

Банківський кредит

У нашому житті досить часто виникають моменти, коли потрібна велика сума грошей, а знайти її не так вже й просто.  У таких випадках можна звернутися в банк із заявою про надання кредиту.  Кредити бувають різні.  Відрізняються вони за призначенням, процентною ставкою, швидкістю оформлення т.д.
Навіщо банки видають кредити?  Серед населення активно ходили чутки про те, що “добрі” банки йдуть назустріч людям, видаючи кредити.  Але чи так це на справді?  Звичайно, кредит – це дуже зручно.  Адже, за статистикою, більша частина населення країни не може дозволити купити собі машину, квартиру і т.д.  Вони можуть дозволити собі дорогу покупку тільки в кредит.  Але нічого не робиться просто так.  Банки мають набагато більше вигоди від кредитування населення.  Інакше б ніхто не давав нікому кредити.

Десятка найбезглуздіших податків.

1. Податок на карти. У XVI столітті, коли цей податок був введений, гра в карти була дуже популярним заняттям після вечері. Саме ця популярність призвела короля до думки про можливість збагатитися за рахунок своїх підданих. Британський король Джеймс Перший підписав закон, згідно з яким відзнаку податку повинен відображатися на піковому тузі разом з логотипом виробника, і цей знак на гральній карті буде доказом сплати податку.
2. Податок на цукерки. Влада штату Іллінойс в 2009 р. прийняла рішення ввести винятковий податок під назвою "податок на цукерки". При цьому податкова служба штату зазначила, що продукти, "містять муку або потребують охолодження, не вважаються цукеркою, і будуть обкладатися за більш низькою ставкою оподаткування, як будь-які інші продукти харчування». Це змусило чікагців думати двічі, перш ніж купити цукерку, оскільки ставка податку для цукерки була в 5 разів вище, ніж звичайна ставка для всіх продуктів харчування. Цей пункт про заморожування привернув інтерес до визначення "цукерки", оскільки родзинки, покриті йогуртом, вважалися цукеркою, а крендель, покритий йогуртом, вже вважався звичайним продуктом харчування.

Цікаві факти з економіки


Найжахливіший податок в історії людства стягувався протягом 21 року Ранджитом Сінгхом. Він полягав у тому, що мешканці завойованого ним Пешавару (Пакістан) повинні були віддавати Сінгху щорічно сотню відрізаних людських голів.
Перший англієць, що наважився сказати королю "ні", був Святий Хью (1140-1200) з Лінкольну (Англія). Він відмовився платити податки Ричарду Левине Серце, тим самим завоювавши собі місце в історії.
За свідченням істориків, персидський цар Дарій (4 ст. до н.е.) брав податки навіть євнухами.
А за англійського короля Генріха II існував навіть податок на вбивство. Цей податок стягувався з землевласника, в межах угідь якого відбувалося убивство, що не вдавалося розкрити протягом шоста місяців.