16 серпня 2013 р.


ОГ  МАНДІНО : “10 ЗАПОВІДЕЙ ПРОЦВІТАННЯ”

Ог Мандіно - американський психолог, письменник і фінансист, володар Золотої медалі імені Наполеона Хілла, автор концепції фінансового успіху і духовної гармонії особистості. Вчення Мандіно говорить про те, що кожен з нас володіє величезним потенціалом, який відкривається, коли ми здатні перебороти в собі лінь, байдужість, звичку відкладати рішучі дії на потім. Шлях самовдосконалення до снаги пройти кожному, хто повірить у свій успіх і досягне його.

Заповідь 1 – Націльтесь на нове життя.
Природа наділяє людей інстинктом прагнення до багатства і успіху. Важливо мати відчуття успіху, внутрішню впевненість у собі і розуміння ситуації. Успішних людей від невдах відрізняють їх звички. Добрі звички є ключем до будь-яких досягнень, дурні звички – відкриті двері, що ведуть до програшу. Щоб стати справді успішною людиною Вам потрібно сформувати стійкі позитивні звички до успіху і багатства. Коли успішні звички стануть частиною Вашої підсвідомості, кожного ранку Ви будете відчувати приплив життєвої сили і енергії, і щогодини – ставати все активнішим і бадьорішим. Через деякий час Ваші дії і реакції будуть даватись Вам без зусиль. Візьміть за звичку перечитувати ці 10 правил три рази на день протягом двох тижнів, таким чином сенс тексту переміститься з Вашої свідомості в підсвідомість, що стане поштовхом до матеріалізації Ваших думок, перевтілення бажань в дії. У цьому секрет всіх досягнень людини.

Заповідь 2 – Ставтесь до всього позитивно.

Важливо виробити в собі позитивне відношення до всього, що відбувається. Сила любові до оточуючих – головний секрет успіху в будь-якому починанні. Доброзичливість стане кращим помічником і зброєю, допоможе долати перешкоди. Говоріть добре про своїх ворогів, і вони стануть Вам друзями, підтримуйте друзів, і вони будуть Вам братами. Радійте всьому, що Ви бачите навколо – сонцю, небу, рослинам, тваринам, будівлям, машинам, людям. Згадайте свої гарні якості, за які Вас люблять і цінують інші. Проженіть від себе негативні думки і не дозволяйте їм опанувати вашу свідомість, не повертайтесь до спогадів про невдачі. Проаналізуйте все, що відбувається з Вами, і знайдіть позитивні сторони у всіх контактах, подіях і вчинках. Це дозволить вам значно збільшити Ваші досягнення і здобути щастя, багатство і успіх.

Заповідь 3 – Будьте наполегливі у досягненні цілей.
Кожна людина народжується щасливою і успішною, тому головними рисами на шляху до повного добробуту стають стійкість і цілеспрямованість. Людина, націлена на успіх, сама визначає свою долю і готова прикладати нових і нових зусиль для досягнення своєї цілі. Навіть не значні, але щоденні зусилля обов’язково приведуть Вас до цілі, наполегливість і безперервність рано чи пізно призведуть до завершення замислу. Не допускайте невдач. Повторюйте щодня, що саме цей день принесе вам удачу і що саме наполегливість гарантує Вам перемогу.

Заповідь 4 – Ви унікальні – займайтесь самовдосконаленням.

Кожна людина на Землі є єдиною і неповторною і володіє притаманними лише їй індивідуальними якостями. Кожному з самого початку природа вкладає певний талант і здібності, важливо гідно використати приховані можливості. Не задовольняйтесь вчорашніми досягненнями, прагніть до нових перемог. Не наслідуйте інших, пропонуйте свою унікальність. Розширюючи пізнання себе, оточюючих та Вашої справи, Ви неодмінно збільшуєте свої достатки. Концентруйте увагу на тій ситуації, в якій знаходитесь. Пам’ятайте: Ви – диво природи, а природа не знає поразок.

Заповідь 5 – Цінуйте і наповнюйте кожен Ваш день активними діями.

Навчіться цінувати кожен день як великий подарунок долі. Не думайте про вчорашні невдачі. Змінити минуле чи минулі помилки неможливо, тому не варто і повертатися до цього в думках і спогадах. Кожен день потрібно наповнювати активними і обдуманими діями, цінувати кожну його хвилину і робити трішки більше запланованого. Уникайте уповільнення і сумнівів, даремної втрати часу та неробства. Виконуйте всі обіцянки, приділяйте увагу своїм партнерам і друзям, спілкуйтесь більше з людьми.

Заповідь 6 – Будьте господарем своїх почуттів, уникайте негативних емоцій.

Навчіться керувати своїми почуттями і повністю їх контролювати. Мистецтво володіти собою є основою успіху. Розпочинайте день у відмінному настрої і він буде для Вас успішним. Уміючи керувати своїми почуттями Ви навчитесь керувати долею. Згадуйте ваші досягнення, думайте про процвітання, яке Вас очікує. Слабка людина дозволяє своїм думкам керувати її діями, сильна – здобуває владу над своїм мисленням.

Заповідь 7 – Посміхайтесь частіше.

Ніколи не втрачайте почуття гомуру, смійтесь із самого себе, смійтесь зі своїх невдач, смійтесь з усього світу. Коли ми сміємось над невдачами, у нас з’являються нові замисли. Навчіться сміятись над злом і побачите, що Воно безсиле.

Заповідь 8 – Ставте перед собою тільки високі цілі.

Кожному дається можливість для самореалізації. Кожна людина в змозі зробити вибір, рухатися вибраним шляхом, досягти вершини і перетворити в реальність найсміливіші плани і мрії. Не можна віддавати свою долю волі випадку. Ваша ціль – досягнення цілі. Ніколи не зупиняйтесь на досягнутому. Плануйте своє життя і рухайтесь вперед.

Заповідь 9 – Зміцнюйте плани активними діями.
Майте завжди активну життєву позицію. Успіх і багатство Вам забезпечить тільки активність. Ніколи не відкладайте на завтра те, що можете зробити сьогодні, навіть коли Ви не в змозі завершити дію до кінця. Рішучість і активність – фундамент Вашого успіху і процвітання. Виробіть почуття голоду щастя і досягайте його. Приймайте кожен виклик, який дає вам доля. Дійте, і дійте негайно.

Заповідь 10 – Просіть Вищий Розум підказати Вам шлях.
Навчіться просити у Вищих сил лише мудрості. Не просіть золота, любові чи слави. Просіть вміння спілкування, достатнього часу, сил, розуму. Навчіться розпізнавати знаки і символи, які посилає Вам природа через інтуїцію, сни, прозріння.

Просто цитата:

ТОМУ, ХТО ЗНАЄ, КУДИ ІДЕ, СВІТ ДАЄ ДОРОГУ !
                                                                                Семюель Джонсон

14 серпня 2013 р.

Як покращити свою пам’ять

http://1school.com.ua/statti/yak-pokraschyty-svoyu-pam-yat/  Пам’ять – це дуже сильний інструмент, але він приходить в непридатність, якщо ним не користуватися тривалий час. Десять способів, щоб покращити свою пам’ять:
1. Читайте гарні книжки
Під час читання, Ви змушуєте свій мозок запам’ятовувати інформацію про героїв книги, про їх характери, почуття, події. У мозку виникають чіткі образи та стимулюється Ваша уява.
2. Грайте в комп’ютерні ігри
 Щоб тренувати свій мозок досить півгодини гри, максимум однієї години, але ніяк не цілого вечора або дня. Під час інтелектуальної або логічної гри Вам доводиться думати, вибирати стратегію, планувати свої подальші дії. Якщо у Вас рутинна робота, то півгодинна гра здатна підтримати Ваш мозок в активному стані.
3. Здоровий сон
Здоровий восьмигодинний сон життєво необхідний для підтримки мозку в хорошому стані. Протягом дня Ваш мозок вирішує всілякі завдання і проблеми – від простих до дуже складних, тому вночі йому потрібен хороший відпочинок, щоб завтра знову ефективно вирішувати Ваші завдання.
4. Вчіться чому-небудь новому
Подумайте про те, чого б Ви хотіли навчитися, що Вам подобається найбільше, і зробіть це.  Зробіть те, чого раніше Ви ніколи не робили, і дозвольте своєму мозку активно приймати в цьому участь.
5. Позбавляйтесь від рутини
Здійснюйте незвичайні вчинки і приймайте спонтанні рішення. Наприклад, замініть свою ранкову каву свіжовичавленим соком, спробуйте навчитися писати лівою рукою, змініть звичний маршрут.
6. Постійно працюйте з числами
Ви пам’ятаєте таблицю множення? А пам’ятаєте, як це лічити про себе? Спробуйте вручну порахувати свої покупки в супермаркеті або зробити інші обчислення в розумі. Цим Ви не тільки змусите свій мозок працювати, а й потренуєте пам’ять.
7. Вчіть цікаві речі напам’ять
Скільки віршів Ви знаєте напам’ять? А от діти знають десятки віршів. Ви можете вчити дитячі вірші разом з Вашими дітьми або ж вивчіть напам’ять десяток (навіть більше) вподобаних віршів класиків чи сучасних поетів. Так Ви не тільки тренуєте пам’ять, а й торкаєтеся до прекрасного.
8. Розкажіть про своє минуле
Спробуйте розповісти комусь свій вчорашній день, при чому з кінця, тобто що Ви робили ввечері, вдень, як почався Ваш вчорашній день. Зазираючи в найближче або дальше минуле, Ви активізуєте пам’ять і не даєте їй можливості стерти цю інформацію, як непотрібну.
9. Вивчайте іноземні мови
Вивчення мов — відмінне тренування для мозку, та й в житті ці знання завжди стануть у нагоді. Візьміть за правило вивчати в день хоча б десять нових слів. Коли освоїте цей темп, можна братися за фрази.
10. Збільшуйте свій тезаурус
Відкривайте для себе нові слова кожен день. Це можуть бути загальні поняття, так і Вашої спеціалізації. Використовуйте словники, щоб знайти тлумачення невідомого для Вас слова або підібрати синоніми до відомого Вам. Намагайтеся застосовувати нові слова у своїй повсякденній мові.
Старайтесь щоденно використовувати свою пам’ять, бо якщо Ви не будете цього робите, то втратите її. Щоб Ваша пам’ять не слабшала, використовуйте ці десять порад, Ви можете навіть зберегти їх у себе на стіні. Вони будуть забирати щоденно небагато часу, але незабаром Ви відчуєте, наскільки ефективніше почав працювати Ваш мозок.