14 серпня 2013 р.

Як покращити свою пам’ять

http://1school.com.ua/statti/yak-pokraschyty-svoyu-pam-yat/  Пам’ять – це дуже сильний інструмент, але він приходить в непридатність, якщо ним не користуватися тривалий час. Десять способів, щоб покращити свою пам’ять:
1. Читайте гарні книжки
Під час читання, Ви змушуєте свій мозок запам’ятовувати інформацію про героїв книги, про їх характери, почуття, події. У мозку виникають чіткі образи та стимулюється Ваша уява.
2. Грайте в комп’ютерні ігри
 Щоб тренувати свій мозок досить півгодини гри, максимум однієї години, але ніяк не цілого вечора або дня. Під час інтелектуальної або логічної гри Вам доводиться думати, вибирати стратегію, планувати свої подальші дії. Якщо у Вас рутинна робота, то півгодинна гра здатна підтримати Ваш мозок в активному стані.
3. Здоровий сон
Здоровий восьмигодинний сон життєво необхідний для підтримки мозку в хорошому стані. Протягом дня Ваш мозок вирішує всілякі завдання і проблеми – від простих до дуже складних, тому вночі йому потрібен хороший відпочинок, щоб завтра знову ефективно вирішувати Ваші завдання.
4. Вчіться чому-небудь новому
Подумайте про те, чого б Ви хотіли навчитися, що Вам подобається найбільше, і зробіть це.  Зробіть те, чого раніше Ви ніколи не робили, і дозвольте своєму мозку активно приймати в цьому участь.
5. Позбавляйтесь від рутини
Здійснюйте незвичайні вчинки і приймайте спонтанні рішення. Наприклад, замініть свою ранкову каву свіжовичавленим соком, спробуйте навчитися писати лівою рукою, змініть звичний маршрут.
6. Постійно працюйте з числами
Ви пам’ятаєте таблицю множення? А пам’ятаєте, як це лічити про себе? Спробуйте вручну порахувати свої покупки в супермаркеті або зробити інші обчислення в розумі. Цим Ви не тільки змусите свій мозок працювати, а й потренуєте пам’ять.
7. Вчіть цікаві речі напам’ять
Скільки віршів Ви знаєте напам’ять? А от діти знають десятки віршів. Ви можете вчити дитячі вірші разом з Вашими дітьми або ж вивчіть напам’ять десяток (навіть більше) вподобаних віршів класиків чи сучасних поетів. Так Ви не тільки тренуєте пам’ять, а й торкаєтеся до прекрасного.
8. Розкажіть про своє минуле
Спробуйте розповісти комусь свій вчорашній день, при чому з кінця, тобто що Ви робили ввечері, вдень, як почався Ваш вчорашній день. Зазираючи в найближче або дальше минуле, Ви активізуєте пам’ять і не даєте їй можливості стерти цю інформацію, як непотрібну.
9. Вивчайте іноземні мови
Вивчення мов — відмінне тренування для мозку, та й в житті ці знання завжди стануть у нагоді. Візьміть за правило вивчати в день хоча б десять нових слів. Коли освоїте цей темп, можна братися за фрази.
10. Збільшуйте свій тезаурус
Відкривайте для себе нові слова кожен день. Це можуть бути загальні поняття, так і Вашої спеціалізації. Використовуйте словники, щоб знайти тлумачення невідомого для Вас слова або підібрати синоніми до відомого Вам. Намагайтеся застосовувати нові слова у своїй повсякденній мові.
Старайтесь щоденно використовувати свою пам’ять, бо якщо Ви не будете цього робите, то втратите її. Щоб Ваша пам’ять не слабшала, використовуйте ці десять порад, Ви можете навіть зберегти їх у себе на стіні. Вони будуть забирати щоденно небагато часу, але незабаром Ви відчуєте, наскільки ефективніше почав працювати Ваш мозок.

Немає коментарів:

Дописати коментар