2 листопада 2013 р.

Шляхи та камені


       Одного разу пасажир, який мандрував на кораблі, помітив незліченну безліч великих і невеликих підводних скель, якими було усіяне море. Звернувшись до капітана, він запитав:
- Пане капітане, як вам вдається пройти серед безлічі скель? Ви, напевно, знаєте тут кожен камінчик, щоб обминути його.
- Ні – відповів капітан – каменів я звісно не знаю, але я знаю найглибші місця, де можна безпечно провести корабель.
       Так виходить, що часто в житті ми чомусь бачимо камені, але не бачимо шляхи, по яких можна обійти ці камені. 

       Шукайте шляхи вирішення проблеми, а не загострюйте увагу на самій проблемі.

Про результати конкурсу "Вікна нашого міста"

          Дякуємо всім, хто нас підтримував. Ми ввійшли в десятку кращих команд України. І хоч не здобули призового місця, але отримали більше. Це нові знайомства, цікаві знання, багато позитивних емоцій. А ще - це досвід роботи в команді, можливість проявити себе, свої здібності.

30 жовтня 2013 р.

Нас показують на TV.

27 жовтня 2013 р.

Як вдосконалюватись


       Приходить учень до Вчителя і каже:“Учителю, я втомився, у мене таке важке життя, такі труднощі і проблеми, я весь час пливу проти течії, у мене немає більше сил… що мені робити?”
       Учитель замість відповіді поставив на вогонь три однакових ємності з водою. В одну ємність кинув моркву, в іншу – поклав яйце, а в третю – насипав зерна кави. Через деякий час він вийняв з води моркву і яйце і налив в чашку кави з 3-ї ємності.“Що змінилося?” – Запитав він учня.
      “Яйце і морква зварилися, а зерна кави розчинилися у воді” – відповів учень.
      “Ні”, – сказав Учитель, -це лише поверхневий погляд на речі. Подивися , тверда морква, побувавши в окропі, стала м’якою і податливою. Крихке і рідке яйце стало твердим. Зовні вони не змінилися, вони лише змінили свою структуру під впливом однаково несприятливих обставин – окропу. Так і люди – сильні зовні, можуть розклеїтися і стати слабаками там, де крихкі і ніжні лише затвердіють і зміцніють”
       “А кава?” – запитав учень
       “О! Це найцікавіше! Зерна кави повністю розчинилися в новому ворожому середовищі і змінили його, перетворили окріп на прекрасний ароматний напій.
        Є особливі люди, які не змінюються в силу обставин – вони змінюють самі обставини і перетворюють їх на щось нове і прекрасне, отримуючи користь і знання із ситуації”.