4 листопада 2013 р.

Банківський кредит

У нашому житті досить часто виникають моменти, коли потрібна велика сума грошей, а знайти її не так вже й просто.  У таких випадках можна звернутися в банк із заявою про надання кредиту.  Кредити бувають різні.  Відрізняються вони за призначенням, процентною ставкою, швидкістю оформлення т.д.
Навіщо банки видають кредити?  Серед населення активно ходили чутки про те, що “добрі” банки йдуть назустріч людям, видаючи кредити.  Але чи так це на справді?  Звичайно, кредит – це дуже зручно.  Адже, за статистикою, більша частина населення країни не може дозволити купити собі машину, квартиру і т.д.  Вони можуть дозволити собі дорогу покупку тільки в кредит.  Але нічого не робиться просто так.  Банки мають набагато більше вигоди від кредитування населення.  Інакше б ніхто не давав нікому кредити.
Напевно, кожному, відомо, що таке банківський кредит. Кредитом можна назвати з одного боку певну суму грошей, яку надає банк для користування, з іншого ж боку – це певна технологія.  Охарактеризувати таку технологію можна як видачі потрібної суми позичальникові за фінансової необхідності.
Таку складну систему, як банківський кредит модно також пояснювати, як якийсь упорядкований комплекс дій, які включають в себе інформаційні, юридичні, фінансові, технічні і технологічні та інші процедури.
Такі найрізноманітніші процедури контролюють цілісний порядок роботи певного банку у взаємодії з колегами, клієнтами та постачальниками.  Найчастіше така взаємодія визначається грошовими еквівалентами.
А свою чергу банківський кредит можна поділити на активний і пасивний.  Активний він тоді, коли сама людина виступає кредитором, в іншому випадку –  позичальником.  Існує величезна кількість інших класифікацій банківського кредиту, наприклад, по терміну погашення – короткострокові, середньострокові, довгострокові і так званий «овернайт», коли погасити потрібно протягом дня.  Крім кредитів по терміну виплати є також по порядку погашення, з прийому стягування позикового відсотка, по існуванню забезпечення, по установчому призначенню, за формою, за технікою, за способом забезпечення кредиту, за категоріями потенційних позичальників.

Немає коментарів:

Дописати коментар