4 листопада 2013 р.

Україна – кредити для бізнесу в 2013 році

На превеликий жаль, в Україні існує проблеми фінансування та видачі кредитів представникам бізнесу. В основному полягає ця проблема у тому, що ці представники обмежені в належному доступі до ресурсів, які стандартно використовуються в ринковій економіці, таких як кошти банківської системи та ринки цінних паперів. Через це суб’єктам, які відкривають бізнес дуже складно почати, так як на самому початку вони не мають достатню кількість капіталу.кредити для бізнесу в 2013
По більшій частині проблемою для представників малого бізнесу є брак початкового капіталу, щоб відкрити підприємство або недолік застави, який вимагає банк, щоб надати кредит. Крім цього дуже великі процентні ставки, які встановлюються відповідно до норм НБУ, роблять шанси на отримання кредитів в Україні практично не можливими. Саме через це існують проблеми по створенню бізнесу.
Під кредитуванням бізнесу, зокрема й малого, мається на увазі видача банком позички, що видається суб’єкту, який збирається відкривати бізнес. Найчастіше такі суми видаються під відсотки. Але найбільша проблема полягає в тому, що більшість банків не мають тарифи, які є не такими дорогими і довгостроковими.
Рішенням проблеми може стати залучення коштів на депозит, але це може бути дуже ризикований крок. Тому що зараз ринок дуже не стабільний і постійно коливається. Через це можна втратити всі гроші і стати банкротом, після цього починати все спочатку буде взагалі не можливо так як буде втрачено час і велика кількість капіталу.
Тому держава Україна прийняло рішення створювати сприятливі умови для бізнесу особливо для малого. Для поліпшення умов проведені такі заходи як зменшення розміру орендної плати, а також одноразова грошова допомога тим, у кого тільки відкривається бізнес.
Щоб стати основним сектором в економіці бізнес потребує підтримки та допомоги. Тому однією з найбільш провідних напрямків на Україні повинна бути підтримка бізнесу державою та великими компаніями, а також створення абсолютно нової інфраструктури, яка спеціально буде створена для підтримки бізнесу, в тому числі і малого. Крім цього дуже важливо щоб робилися заходи по створенню і пошуку зовсім нових способів фінансування нових не зміцнілих підприємств.

Немає коментарів:

Дописати коментар