4 листопада 2013 р.

Виробництво пінопласту як бізнес з нуля

Багато хто з підприємців мріє про власне невелике виробництво. В якості найбільш популярних бізнес ідей найчастіше виступають харчові виробництва. Ми ж сьогодні поговоримо про промислове виробництво пінопласту.
Мабуть, варто напружитися для того, щоб згадати матеріал, який застосовувався б в такому ж широкому спектрі робіт, як пінопласт. Область застосування цього матеріалу настільки велика, що одне тільки перерахування галузей, що використовують його, займе достатньо часу. Пінопласт використовується і в суднобудуванні, і в медицині, і в будівництві, торгівлі, виробництві і т.д. Очевидно, що попит на пінопласт несумірно високий, і бізнес на виробництві пінопласту може стати вигідним починанням.
Виробництво пінопласту як бізнес з нуля
Пінопласт представляє собою спінений пластик, основними якостями якого є мала питома вага, а також високі теплоізоляційні властивості.
Взагалі ідея виробництва пінопласту, як ідея для бізнесу цілком життєздатна і рентабельна при дотриманні деяких умов:
обов’язкова наявність достатнього стартового капіталу – близько 30 тисяч доларів США;
вивчення кон’юнктури ринку з аналізом можливостей впевненого збуту продукції. На останньому аспекті хочеться зупинитися детальніше. У зв’язку з популяризацією даного матеріалу в приватному будівництві (а особливо при утепленні стін), попит на пінопласт часто перевищує пропозицію.
Проте в країні є регіони, які вже практично насичені товаром, і новому підприємству буде непросто зайняти міцні позиції.
Попит відрізняється сезонністю, так що необхідно акцентувати увагу саме на регіонах, в яких розглянута бізнес-ніша залишається відносно вільною.
Попит
Попит на пінопласт, як уже зазначалося, досить високий. А якщо врахувати той факт, що будівельна галузь усе ширше використовує його теплоізоляційні властивості, попит на даний матеріал буде продовжувати рости.
Конкуренція в галузі
Провівши навіть не самий глибокий аналіз ринку, можна зробити висновок про те, що конкуренція в розглянутій ніші відносно висока. Але в той же час спостерігається нерівномірний розподіл виробництв, а також факт перевищення попиту над пропозицією навіть в тих регіонах, де ринок можна назвати насиченим.
Організація виробництва
Виробництво пінопласту ставиться до простих видів бізнесу. Він не вимагає найму працівників високої кваліфікації. Звичайно знадобиться закупити необхідне обладнання. Єдиним мінусом подібного роду бізнесу можна назвати необхідність пошуку відповідного приміщення – цехи.
Стартовий капітал
Розглянутий бізнес можна сміливо назвати вибагливим в плані вимог до стартового капіталу. В середньому на початок такого бізнесу необхідно «викласти» близько 30 тисяч доларів. Тут мова йде виключно про покупку устаткування і сировини. Зазначена сума має на увазі, що виробниче приміщення або вже є, або ж взято в оренду. В іншому випадку суму стартового капіталу необхідно значно збільшувати.
Вимоги до інфраструктури
Інфраструктурних складових у бізнесі мало, і його можна сміливо назвати невибагливим в даному питанні. Необхідний для виробництва мінімум – електрика і вода. Знайти таке приміщення досить просто, так що даний пункт навряд чи можна назвати серйозною перешкодою для ведення бізнесу.
Можливість диверсифікації
Під диверсифікацією в даному контексті слід розуміти можливість розширення пропонованого асортименту, а також поповнення переліку надаваних послуг без збитку основному виробництву, а також без яких би то не було глобальних змін виробничого циклу. У виробництві пінопласту розширення асортиментного ряду без шкоди основному виробництву цілком можливо.Виробництво пінопласту як бізнес з нуля
Крім промислового пінопласту можна випускати упаковку, харчовий пінопласт, а також декоративні вироби. Звичайно, додаткових вкладень не уникнути – потрібно купити форми і т.д., однак такі вкладення незначні.
В цілому, ідея виробництва пінопласту перспективна. особливо якщо взяти до уваги той факт, що будівельна галузь набирає обертів. У будь-якому випадку, для впевненого виходу на ринок необхідно скласти максимально точний і прорахований бізнес-план, в якому знайдеться місце всім нюансам. У такому випадку виробництво пінопласту як бізнес зможе принести своєму власникові високий прибуток.

1 коментар:

  1. Добры дзень, усе, я Адрык Вадзім, які жыве ў горадзе Курган, хачу падзяліцца з вамі ўсім пра тое, як містэр Бенджамін дапаможа мне атрымаць крэдыт у 15 000 000,00 рублёў, каб пачаць сваю дастаўку харчовых напояў пасля таго, як я працую некалькі гатэляў тут, у Кургане, проста зарабляць на жыццё, але пры гэтым у мяне ўсё яшчэ ўзнікаюць цяжкасці з аплатай арэнднай платы, але я дзякую Богу, што цяпер я працую самастойна з 5 працаўнікамі, якія працуюць на маёй апецы. Проста, калі вы шукаеце фінансавую свабоду, я параю вам звярнуцца да містэра Бенджаміна з гэтым электронным лістом ніжэй і нумарам прыкладання. Lfdsloans@outlook.com + 1-989-394-3740

    ВідповістиВидалити